Tillerbyen

Tillerbyen, bydel i Trondheim, mellom Nidelva i øst, Tillerbruvegen i sør, Heimdal i vest og Sjetnmarka i nord. Hele området lå tidligere innenfor gamle Tiller kommunes grenser. Bydelsnavnet Tillerbyen ble vedtatt i 1987 etter at den i mange år hadde gått under det misvisende navnet Heimdalsbyen, og før det Heimdalsmyra.

Faktaboks

Også kjent som

Heimdalsbyen

Før andre verdenskrig ble det lagt planer for at Trondheim flyplass skulle anlegges på Heimdalsmyra. Etter krigen gikk man bort fra dette og omregulerte området til næring og boliger, og planer ble lagt for en komplett avlastningsby for Trondheim sentrum. Selv om planene fra 1960-årene etter hvert ble noe redusert, er Tillerbyen i dag en stor bydel med mange kjøpesentra, forretningsbygg, hotell og boliger. Mange hundre bedrifter holder til her, og bydelen har omkring 10 000 innbyggere.

Hårstad skole, som er en grunnskole, ligger i boligområdet Hårstadmarke, lengst sør i bydelen, Tiller videregående skole kom i 1986, Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT) åpnet i 1980 og Tiller sykehjem åpnet i 2002. Tiller kirke ligger på Sjetnan, nordøst i bydelen.

Kart

Tillerbyen
Tillerbyen
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg