Tillerbyen, bydel i Trondheim, mellom Nidelva i øst, Tillerbruvegen i sør, Heimdal i vest og Sjetnmarka i nord. Hele området lå tidligere innenfor gamle Tiller kommunes grenser. Bydelsnavnet Tillerbyen ble vedtatt i 1987 etter at den i mange år hadde gått under det misvisende navnet Heimdalsbyen - og før det - Heimdalsmyra.

Før andre verdenskrig ble det lagt planer for at Trondheim flyplass skulle anlegges på Heimdalsmyra. Etter krigen gikk man bort fra dette og omregulerte området til næring og boliger; planer for en komplett avlastningsby for Trondheim sentrum ble lagt. Selv om planene fra 60-årene etter hvert ble noe redusert er Tillerbyen i dag en stor bydel med mange kjøpesentra, forretningsbygg, hotell og boliger. Over 300 bedrifter holder til her og bydelen har nærmere 9 000 innbyggere.

Hårstad skole ligger i boligområdet Hårstadmarka, lengst sør i bydelen. Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT) åpnet i 1980,  Tiller videregående skole kom til i 1986 og Tiller sykehjem åpnet i 2002. Tiller kirke ligger på Sjetnan, nordøst i bydelen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.