Tillerbyen, bydel i Trondheim, mellom Nidelva i øst, Tillerbruvegen i sør, Heimdal i vest og Sjetnmarka i nord. Hele området lå tidligere innenfor gamle Tiller kommunes grenser. Bydelsnavnet Tillerbyen ble vedtatt i 1987 etter at den i mange år hadde gått under det misvisende navnet Heimdalsbyen - og før det - Heimdalsmyra.

Før andre verdenskrig ble det lagt planer for at Trondheim flyplass skulle anlegges på Heimdalsmyra. Etter krigen gikk man bort fra dette og omregulerte området til næring og boliger; planer for en komplett avlastningsby for Trondheim sentrum ble lagt. Selv om planene fra 60-årene etter hvert ble noe redusert er Tillerbyen i dag en stor bydel med mange kjøpesentra, forretningsbygg, hotell og boliger. Over 300 bedrifter holder til her og bydelen har nærmere 9 000 innbyggere.

Hårstad skole ligger i boligområdet Hårstadmarka, lengst sør i bydelen. Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT) åpnet i 1980,  Tiller videregående skole kom til i 1986 og Tiller sykehjem åpnet i 2002. Tiller kirke ligger på Sjetnan, nordøst i bydelen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.