Thorbjørn Feyling var en norsk designer for keramikkindustrien. Han arbeidet for både Egersund Fayancefabrik og Stavangerflint.

I 1946 ble Feyling rekruttert til Stavangerflint, som da var under oppbygging. Han ble bedriftens første kunstneriske leder og bygde opp et designprogram. Fra 1949 var han medlem av bedriftens lederteam.

Feylings designer er preget av de smaksretningene som rådet omkring 1950 og bedriftens behov for å imøtekomme ulike kundegruppers ønsker. Hans mest kjente former er modellene Glatt, Standard, Skaugum og Bygdøy. Disse ble produsert i mange år utover på 1950-tallet og med et utall av ulike dekorer, tegnet av ham selv eller andre.

Fra 1955 ble Feyling avløst av Eystein Sandnes som kunstnerisk leder. Feyling fortsatte å arbeide for bedriften gjennom skiftende tider fram til 1977. Hans arbeider fra disse årene finnes nå i første rekke som eksklusive gaveserier og enklere suvenirartikler.

  • Lorentzen, Olaf og Thor B. Kielland (red.) (1947). A/S Egersunds Fayancefabriks Co. 1847-1947, Egersunds Fayancefabriks direksjon/Dreyer Grafiske Anstalt

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.