Thomas Enger

Faktaboks

Thomas Enger
født:
21. november 1973, Oslo
Av .

Thomas Enger er en norsk forfatter og journalist.

Kriminalromaner

Bøkene om Henning Juul

Enger debuterte i 2010 med kriminalromanen Skinndød som vakte oppsikt både hjemme og internasjonalt. Det er første boken i en planlagt serie om nett-journalisten Henning Juul som mistet sin sønn i en brann et par år før hendelsene i første boken. Juul opplever nye saker og blir involvert i etterforskning der det går på livet løs også i Fantomsmerte (2011) og Blodtåke (2013), mens han i alle bøkene også søker svar på hva som virkelig hendte da sønnen mistet livet. Fjerde og nest siste bok i serien om Henning Juul, Våpenskjold (2014), følger samme modell som de foregående: Det er en ny og komplisert mordetterforskning der Nora, mor til sønnen som omkom, trekkes inn i som journalist, mens Henning er i livsfare: Hans og Noras sak flyter etter hvert sammen, og peker fremover mot en løsning av det gjennomgripende spørsmålet om hvem som tente på leiligheten hans. Svaret kommer etter nye dramatiske hendelser i bok nummer fem, Banesår (2015).

Bøkene i serien er i og for seg frittstående, men det er likevel en utvikling fra bok til bok, og det er en stor utfordring forfatteren har gitt seg selv ved å utsette svaret på det viktigste spørsmålet i alle bøkene til siste bok. Suksessen serien har hatt både hjemme og i utlandet viser at leserne har godtatt ventetiden. Bokserien er solgt til mer enn 20 land, og er mottatt med begeistring både blant lesere og kritikere i mange land.

Samarbeid

I 2018 ga Enger ut kriminalromanen Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Samarbeidet fortsatte, med stort hell og til gode anmeldelser, i 2019 med kriminalromanen Røykteppe.

Ungdomslitteratur

I 2013 kom Den onde arven – en spenningsroman for unge, som ble tildelt Uprisen 2014.

Utgivelser

Kriminalromaner

  • Banesår. 2015
  • Våpenskjold. 2014
  • Blodtåke. 2013
  • Fantomsmerte 2011
  • Skinndød. 2010

Spenningsbøker for barn og ungdom

  • Den onde arven. 2013

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg