The Shape of Water

The Shape of Water er en amerikansk fantasy- og dramafilm fra 2017 som fikk fire Oscar-priser, blant annet prisen for beste film. Den er basert på en historie av, og regissert av, Guillermo del Toro.

Filmen har et fantasifullt manus om en stum kvinne som forelsker seg i et kattespisende fiskemonster. Den originale historien ble møtt med særdeles gode kritikker og har vært en prisgrossist.

Produksjon

Handlingen i The Shape of Water finner sted i Baltimore i 1962, med den kalde krigen som bakteppe. Sally Hawkins, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Michael Stuhlbarg og Doug Jones har de sentrale rollene. Manus er skrevet av del Toro og Vanessa Taylor, musikken er laget av Alexandre Desplat, foto er av Dan Laustsen og scenografi av Paul Denham Austerberry, Shane Vieau og Jeff Melvin.

Priser

The Shape of Water ble nominert til totalt 13 Oscar-priser og vant for beste film, beste regi, beste musikk og beste produksjonsdesign. Filmen ble også tildelt Gulløven i Venezia, to Golden Globes og tre Bafta-priser.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg