The Revenant

Artikkelstart

The Revenant er en amerikansk westernfilm fra 2015 som er regissert av Alejandro González Iñarritu. Manuset er skrevet Iñarritu og Mark L. Smith og er delvis basert på Michael Punkes roman The Revenant: A Novel of Revenge (2002), om opplevelsene til den amerikanske eventyreren Hugh Glass.

Glass drev med pelshandel i ugjestmilde og langt på vei ubebodde deler av midtvesten og videre vestover i USA, og filmen fokuserer på en mislykket ekspedisjon i Montana og Sør-Dakota i 1823. Følget i ekspedisjonen blir først angrepet av medlemmer av den indianske folkegruppen arikara, før Glass blir angrepet av en grizzlybjørn og til slutt etterlatt for å dø av de andre. Hugh Glass, som også nettopp har sett sønnen Hawk bli drept av jaktkollega John Fitzgerald, må så komme seg sterkt skadet gjennom et rent vinterhelvete for å overleve.

Filmen fikk mye ros, spesielt for sine voldsomme slagscener og naturscener og for Leonardo DiCaprio og Tom Hardy sine rolleprestasjoner som Hugh Glass og John Fitzgerald. The Revenant ble nominert til hele 12 Oscar-priser og vant prisene for beste regissør, mannlige hovedrolle og kinematografi under Oscar-utdelingen i 2016. Den vant også tre priser under Golden Globe det samme året.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg