The Martian, amerikansk spillefilm (2015) i regi av Ridley Scott, etter manus basert på Andy Weirs roman med samme navn (2011). I filmens hovedrolle som den fortapte romfareren og botanikeren Mark Watney finner vi Matt Damon. I de andre sentrale rollene finner vi Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara, Michael Peña, Sean Bean, Sebastian Stan, Chiwetel Ejiofor og den norske skuespilleren Aksel Hennie.

Mark Watney er i 2035 strandet alene på planeten Mars etter at en uventet storm tvang resten av romekspedisjonen til å forlate planeten i all hast. Mot alle odds klarer han i en periode å brødfø seg, samtidig som han får gitt NASA beskjed om at han lever. Resten av mannskapet står nå overfor en klassisk dramaturgisk kamp mot klokka for å redde Watney. 

The Martian fikk generelt god mottakelse og ble nominert til flere prestisjetunge filmpriser. Den fikk blant annet en Golden Globe for beste film i kategorien musikaler og komedier, selv om filmen er et science fiction-eventyr. The Martian ble også nominert til sju Oscar-priser, deriblant for beste film og beste mannlige hovedrolle.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.