The Independent

The Independent

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

The Independent, britisk dagsavis, grunnlagt 1986 som en uavhengig avis av tre journalister fra The Daily Telegraph. Den mest profilerte av dem var Andreas Whittam Smith. Avisen var den eneste nye kvalitetsavisen som ble grunnlagt i London på 1900-tallet. I mars 2016 ble avisen en ren nettavis.

Faktaboks

uttale:
indipˈendənt

The Independent satset fra starten av på en konservativ layout, mens den redaksjonelle linjen har vært liberal/konservativ med en positiv innstilling til EU. Den redaksjonelle linjen sammenfaller stort sett med liberal-demokratenes politikk. Avisen er blitt tildelt flere priser. Da den fortsatt utkom i papirutgaver ble den redigert i London og trykket ved fire trykkerier forskjellige steder i Storbritannia. Fra 2000 kom også en Europa-utgave som ble trykket utenfor Frankfurt am Main og i Madrid.

Avisen eies fra 2009 av den russiske finansmannen Alexander Lebedev, og hans sønn Jevgenij Lebedev er styreformann i eierselskapet Independent Print Ltd. Avisen har lenge hatt en anstrengt økonomi, noe som startet med lanseringen av søndagsavisen Independent on Sunday 1990, senere har priskonkurranse med The Times virket negativt for avisen. Opplaget nådde toppen 1989 med ca. 420 000, senere har det falt kraftig, til om lag 183 000 i 2009. Avisen er den minste av de seriøse, riksdekkende britiske avisene. Høsten 2003 begynte man å eksperimentere med en tabloidutgave (avisen kom ut både i tabloid- og bredformat). Det lille formatet ble godt mottatt av leserne, og i 2004 ble avisen lagt om fra bredformat til tabloidformat. I 2010 ble billigavisen i lansert, en avis i kortform beregnet på yngre lesere, pendlere og andre med begrenset tid til avislesing. Den 26. mars 2016 utkom den siste papirutgaven, og avisen ble en ren nettavis.

Kommentarer (2)

skrev Knut Are Tvedt

Siste papirutgave kommer 26. mars 2016. Etter dette er Independent en ren nettavis.

svarte Mari Paus

Hei! Takk for kommentaren. Artikkelen er nå oppdatert. Mvh. Mari Paus

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg