The Hateful Eight

Artikkelstart

The Hateful Eight er en amerikansk westernfilm fra 2015, skrevet og regissert av Quentin Tarantino.

I The Hateful Eight følger vi åtte mennesker, som alle søker ly fra et skikkelig vinteruvær i et ugjestmildt Colorado. De åtte har lite annet til felles enn at de alle er svært grove i språket og hatefulle i handlingene. Filmens to hovedpersoner er majoren Marquis Warren (spilt av Samuel L. Jackson) og dusørjegeren John Ruth (spilt av Kurt Russell), mens de seks andre sentrale rollene portretteres av Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen og Bruce Dern.

Quentin Tarantinos åttende film finner sted noen år etter den amerikanske borgerkrigen, og er full av referanser til konfliktene mellom nord og sør, svart og hvit, og andre historiske konfliktlinjer i USA. The Hateful Eight utmerker seg ellers ved at den er filmet i det lite brukte formatet 70-mm-film.

Den legendariske italienske komponisten Ennio Morricone står bak filmmusikken, som vant både Oscar og Golden Globe for beste originalmusikk. The Hateful Eight var også nominert til Oscar-priser for beste kvinnelige birolle (Jennifer Jason Leigh) og beste fotografering.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg