The Fugs

Artikkelstart

The Fugs er et amerikansk rockeband som gjorde seg bemerket i siste halvdel av 1960-årene med plater og konserter preget av grovkornet satire og utpreget teatralske effekter. De hadde sterke røtter i hippiekulturen, og samarbeidet blant annet med Allen Ginsberg og Gregory Corso.

Faktaboks

Uttale
fʌgz

De ble dannet i New York City i 1964, anført av de tre vokalistene Ed Sanders (født 1939), Tuli Kupferberg (1923-2010) og Ken Weaver (født 1940; spilte også trommer). Albumdebuten kom året etter. Ingen av bandets plater solgte bra, men disse albumene er de mest kjente: The Fugs (1966), Tenderness Junction (1968) og It Crawled Into My Hand, Honest (1968).

Etter oppløsningen i 1969 drev medlemmene for det meste med egne, hovedsakelig litterære, prosjekter, men Sanders og Kupferberg gjenopplivet The Fugs i 1984 sammen med tre yngre musikere: Steve Taylor (vokal, gitar), Coby Batty (trommer) og Scott Petito (bass, keyboards). Siden har de gitt ut fire studioalbum. Naphtali «Tuli» Kupferberg var med helt til han døde i 2010, 86 år gammel.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg