The Boston Tea Party, «teselskapet i Boston», er en betegnelse på begivenhetene på Boston havn 16. desember 1773.

Nordamerikanske kolonister utkledd som indianere bordet et britisk fartøy og kastet lasten, som bestod av te, over bord. Aksjonen var en protest mot den forhatte te-loven fra 1773, som medførte importrestriksjoner for de amerikanske koloniene.

I den opphissede situasjon som forelå, fikk Boston Tea Party betydelig innvirkning på Storbritannias økende uforsonlighet mot koloniene, og episoden pekte dermed fremover mot den amerikanske frihetskrigen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

1. november 2013 skrev Finn Erik Karlsen

The Boston TeapartyDere skriver om importrestriksjoner, var det skattlegging og kommer uttrykket "No taxation without representation" fra denne historiske hendelsen?

6. november 2013 svarte Hallvard Notaker

Hei,det som opprørte kolonistene med te-loven var særlig fordelene som ble gitt det britiske Ostindiske handelskompani, som ble gitt monopol eller bedre vilkår på flere felter. Jeg har for øvrig rettet årstallet for te-loven til 1773.No taxation, osv, var i bruk som slagord før denne hendelsen, men innholdet i slagordet var relevant også ved denne hendelsen.Det står for øvrig mer om den amerikanske uavhengighetskrigen under oppslagsordet "USAs historie".

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.