Terje Isungset

Faktaboks

Terje Isungset
Født
4. mai 1964, Geilo

Artikkelstart

Terje Isungset er en norsk musiker, trommeslager, perkusjonist, komponist og instrumentmaker som har jobbet mye med musikk i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og samtidsmusikk. Han er kanskje særlig kjent for å bruke uvanlige lydkilder i sin musikk, i fra det mer sedvanlige bukkehornet til instrumenter laget av is og stein.

Bakgrunn og karriere

Isungset er født på Geilo, men har i flere år hatt base i Bergen. Fra 1984 spilte han med flere jazzgrupper i byen, og bidro blant annet på Kenneth Sivertsen Amalgamation, som ble utgitt i 1985. Isungsets interesse for å kombinere jazz og norsk folkemusikk ledet etter hvert til en sentral rolle i gruppen Orleysa fra rundt 1988, der han spilte med blant andre Tore Brunborg og Jan Magne Førde. Bandet fremførte en blanding av nye arrangementer av gamle folketoner og nye, egenskrevne komposisjoner.

Han innledet etter hvert et tett samarbeid med saksofonisten Karl Seglem, blant annet på sistnevntes Song-a-song (1991) samt flere påfølgende utgivelser, og senere i duoen Isglem og trioen Utla med hardingfelespilleren Håkon Høgemo. Han har også spilt med blant andre hardingfelespilleren Annbjørg Lien, så vel som i frijazz-sammenhenger med blant andre saksofonisten Frode Gjerstad. Av øvrige samarbeid kan nevnes Arve Henriksen, Daniel Herskedal og Geir Lysne.

Isungset er en innovativ musiker, også hva angår instrumentene han benytter seg av, som blant annet inkluderer steiner, trestokker og, fra rundt 1999 av, til og med is i instrumentariet sitt. Av album under eget navn kan nevnes Reise (1997), Floating Rhythms (2000, et bestillingsverk til jazzfestivalen i Molde 1999), Iceman Is (2002) og Middle of Mist (2003).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg