Teollisuuden Voima Oyj (TVO), finsk kraftselskap som eies av et konsortium av kraft- og industriselskaper, hvorav de største er Pohjolan Voima og Fortum. Selskapet ble etablert i 1969, men er i dag mest kjent for å drifte kjernekraftverket Olkiluoto. Dertil har selskapet eierandeler i det finske kullkraftverket Meri-Pori.

Selskapet produserer årlig rundt 15 TWh som utgjør nærmere 18 prosent av Finlands samlede kraftproduksjon. For tiden er en tredje reaktor i Olkiluoto kraftverk under oppføring. Arbeidet med denne reaktoren startet i 2005 og etter at byggearbeidet ble utsatt for betydelige forsinkelser, er mesteparten av arbeidet nå fullført. Uttesting og godkjenning av systemet gjenstår, og anlegget ventes å komme i drift i løpet av 2018. Årsproduksjonen til selskapet ventes da å øke til rundt 27 TWh.

Selskapet har også fått tillatelse til å føre opp en fjerde reaktor (Olkiluoto 4), men grunnet forsinkelser med oppføringen av Olkiluoto 3 ble dette prosjektet utsatt og senere kansellert. Forsinkelser med reaktor 3 samt lave kraftpriser i det nordiske kraftmarkedet har gjort økonomien i selskapet anstrengt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.