Teollisuuden Voima Oyj (TVO), finsk kraftselskap som eies av et konsortium av kraft- og industriselskaper, hvorav de største er Pohjolan Voima og Fortum. Selskapet ble etablert i 1969, men er i dag mest kjent for å drifte kjernekraftverket Olkiluoto. Dertil har selskapet eierandeler i det finske kullkraftverket Meri-Pori.

Selskapet produserer årlig rundt 15 TWh som utgjør nærmere 18 prosent av Finlands samlede kraftproduksjon. For tiden er en tredje reaktor i Olkiluoto kraftverk under oppføring. Arbeidet med denne reaktoren startet i 2005 og etter at byggearbeidet ble utsatt for betydelige forsinkelser, er mesteparten av arbeidet nå fullført. Uttesting og godkjenning av systemet gjenstår, og anlegget ventes å komme i drift i løpet av 2018. Årsproduksjonen til selskapet ventes da å øke til rundt 27 TWh.

Selskapet har også fått tillatelse til å føre opp en fjerde reaktor (Olkiluoto 4), men grunnet forsinkelser med oppføringen av Olkiluoto 3 ble dette prosjektet utsatt og senere kansellert. Forsinkelser med reaktor 3 samt lave kraftpriser i det nordiske kraftmarkedet har gjort økonomien i selskapet anstrengt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.