Ten Sing

Ten Sing er et kristent ungdomsarbeid tilsluttet Norges KFUK-KFUM. Ten Sing legger stor vekt på ledertrening og utvikling av ungdommer i et åpent kristent miljø. Ten Sing er et lavterskeltilbud der alle kan være med uansett evner, funksjonshemming, legning, etnisitet eller religion.

Faktaboks

etymologi:
nydannet sammensatt av prefiks Ten (Tenåring) og engelsk Sing (Syng).

Aktiviteter

Ten Sing er for ungdommer i alderen 13-19 år. Ulike Ten Sing-kor synger variert repertoar, fra popsanger til gospel, i tillegg til å tilby ulike grupper som band, dans, drama, media, web, lys-/lydteknikk, programskapning, PR, miljø- og styrearbeid. Hvilke grupper hver Ten Sing-gruppe tilbyr, avhenger av hvilken kompetanse medlemmene og lederne har, og hva de ønsker å gjøre.

I tillegg deltar mange Ten Sing-kor på ulike arrangementer på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Utbredelse

Ten Sing-bevegelsen har sin bakgrunn i den internasjonale Up With People-bevegelsen (først kalt Sing Out) som ble startet i USA 1965. Kjell Grønner var på et show i Tyskland i 1967 og ble så inspirert at han startet den første Ten Sing-gruppen i Bergen. De hadde sitt show på Norges KFUK-KFUMs Tenåringstreff i Sandefjord i 1968 med over 2000 deltagere. Etter dette spredte bevegelsen seg over hele landet, og har nå 3449 medlemmer (2015) fordelt på 110 grupper i nesten alle landets fylker.

I 1967 ble Ten Sing Norway startet opp, et ettårig program for unge voksne, som begynte å spre Ten Sing-ideen til andre land, først Tyskland og så videre utover i Europa og verden. Det finnes ikke noe fullstendig oversikt over antall medlemmer eller grupper i Europa, men det er Ten Sing-grupper i opp mot 20 forskjellige land i Europa. Tyskland er størst med over 100 grupper, mens blant annet Sveits, Tsjekkia og Danmark har opp mot 20 grupper hver. Det har vært holdt to Ten Sing-festivaler med mål om å samle ungdom fra Ten Sing i hele verden, den første i Århus, Danmark i 2006 og den andre i Ziegenhain, Tyskland i 2011. Utenfor Europa finnes det heller ikke noe oversikt over grupper, men Ten Sing Norway har vært på besøk og fortalt om Ten Sing-ideen i både Asia (blant annet Sri Lanka, Kina og Japan), Afrika (blant annet Zimbabwe, Tanzania og Sør-Afrika) og USA.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg