Ten Sing er et kristent ungdomsarbeid tilsluttet Norges KFUK-KFUM. Ten Sing legger stor vekt på ledertrening og utvikling av ungdommer i et åpent kristent miljø. Ten Sing er et lavterskeltilbud der alle kan være med uansett evner, funksjonshemming, legning, etnisitet eller religion.

Ten Sing er for ungdommer i alderen 13-19 år. Ulike Ten Sing-kor synger variert repertoar, fra popsanger til gospel, i tillegg til å tilby ulike grupper som band, dans, drama, media, web, lys-/lydteknikk, programskapning, PR, miljø- og styrearbeid. Hvilke grupper hver Ten Sing-gruppe tilbyr, avhenger av hvilken kompetanse medlemmene og lederne har, og hva de ønsker å gjøre. 

I tillegg deltar mange Ten Sing-kor på ulike arrangementer på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Ten Sing-bevegelsen har sin bakgrunn i den internasjonale Up With People-bevegelsen (først kalt Sing Out) som ble startet i USA 1965. Kjell Grønner var på et show i Tyskland i 1967 og ble så inspirert at han startet den første Ten Sing-gruppen i Bergen. De hadde sitt show på Norges KFUK-KFUMs Tenåringstreff i Sandefjord i 1968 med over 2000 deltagere. Etter dette spredte bevegelsen seg over hele landet, og har nå 3449 medlemmer (2015) fordelt på 110 grupper i nesten alle landets fylker.

I 1967 ble Ten Sing Norway startet opp, et ettårig program for unge voksne, som begynte å spre Ten Sing-ideen til andre land, først Tyskland og så videre utover i Europa og verden. Det finnes ikke noe fullstendig oversikt over antall medlemmer eller grupper i Europa, men det er Ten Sing-grupper i opp mot 20 forskjellige land i Europa. Tyskland er størst med over 100 grupper, mens blant annet Sveits, Tsjekkia og Danmark har opp mot 20 grupper hver. Det har vært holdt to Ten Sing-festivaler med mål om å samle ungdom fra Ten Sing i hele verden, den første i Århus, Danmark i 2006 og den andre i Ziegenhain, Tyskland i 2011. Utenfor Europa finnes det heller ikke noe oversikt over grupper, men Ten Sing Norway har vært på besøk og fortalt om Ten Sing-ideen i både Asia (blant annet Sri Lanka, Kina og Japan), Afrika (blant annet Zimbabwe, Tanzania og Sør-Afrika) og USA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.