TSG 1899 Hoffenheim

Artikkelstart

TSG 1899 Hoffenheim er en tysk fotballklubb, stiftet i 1921 i Hoffenheim.

Klubbens hjemmebane heter Rhein-Neckar-Arena og har en kapasitet på 30150 tilskuere. Hjemmedraktene består av blå trøyer og blå bukser.

Rundt årtusenskiftet kom den tidligere Hoffenheim-spilleren Dietmar Hopp inn med store finansielle midler i klubben. De neste årene rykket Hoffenheim opp fra femte nivå til det øverste nivået i tysk fotball. Fortsatte store investeringer fra Hopp har blant annet finansiert klubbens stadion, Rhein-Neckar-Arena. I 2007/2008 sikret de opprykket ved å ende på andreplass i 2. Bundesliga.

Klubben vakte oppsikt i 2016 da de ansatte en 28 år gammel trener ved navn Julian Nagelsmann, den yngste treneren i Bundesligaens historie. Det viste seg å bli en suksess, og laget nådde helt opp til en tredjeplass i ligaen i 2018. Dette er den høyeste tabellplassering klubben har oppnådd. I 2019 ble Nagelsmann ansatt som trener for ambisiøse RB Leipzig.

Laget har fortsatt ikke vunnet en ligatittel eller cupmesterskap på det høyeste nivået.

Nordmennene Tarik Elyounoussi og Håvard Nordtveit har spilt for Hoffenheim.

TSG 1899 Hoffenheim kvinner

Kvinnelaget til Hoffenheim ble stiftet i 2007, og spiller i kvinnenes Bundesliga. Klubben rykket raskt opp gjennom seriesystemet etter oppstarten. I 2013 spilte de for første gang i Bundesliga.

Hjemmebane: Dietmar-Hopp-Stadion. Drakter: blå/hvite trøyer, blå bukser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg