TIR (internasjonal veitransport)

Artikkelstart

TIR er et internasjonalt system for transitt av godstransport. For at kjøretøy og containere skal være TIR-godkjente må lasterommet være forseglet, og uten tilgang uten å bryte forseglingen.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for fransk Transports Internationaux Routiers, 'Internasjonal veitransport'

Lastebiler med TIR-skilt og plomberte lasterom kan kjøre frem til leveringsstedet uten tollundersøkelse ved grensene, og uten depositum for toll og avgifter.

TIR-konvensjonen krever at bedriftene har regelmessig internasjonal transport, har orden i økonomi og ikke har bak seg overtredelser av skattelovgivning eller tollbestemmelser. Det er også krav om bankgaranti.

TIR-konvensjonen regulerer en garantiordning for toll- og avgifter ved transport av varer. Et forbund tilsluttet IRU (International Road Transport Union) i hvert land må delta. Tollmyndighetene kan rette krav til nasjonalt garanterende forbund hvis transporten ikke er korrekt avsluttet i berørt land.

I Norge er NLF (Norges Lastebileier-Forbund) garanterende forbund, som kan kreve regress hos IRU, som da må betale skyldige toll og avgifter. IRU har forsikret seg gjennom en avtale med en internasjonal forsikringspool.

TIR-konvensjonen har eksistert siden 1948 og omfatter 76 land, inkludert EU. Mer enn 33 000 operatører har autorisasjon til å bruke TIR-systemet, og rundt 1,5 millioner TIR-transporter gjennomføres per år.

TIR-carnetet

TIR-carnetet er et transportdokument, tolldokument og garantidokument ved det enkelte transportoppdrag. IRU utsteder og distribuerer carnetene til de nasjonale garanterende forbundene, som selger disse til transportører. Sjåføren må legge frem TIR-carnetet for tollmyndighetene i landet der transporten starter. Tollen i avgangslandet sjekker dokumenter, attesterer carnetet og godkjenner at transporten kan skje i samsvar med TIR-ordningen. Etter at carnetet er fullført ved bestemmelsestollstedet, skal brukte carneter til NLF som igjen sender disse til IRU.

TIR-carnet betraktes som et verdipapir og stiller også krav til sjåføren, som må kontrollere dokumentet før avreise. Det godset som lastes opp på bil og henger må samsvare med den lasten som er beskrevet i carnet. Dokumentet kan ikke endres av sjåføren ved avvik. Ved skade eller avvik på forseglet kjøretøy må nærmeste tollmyndighet kontaktes. Ved trafikkuhell plikter sjåføren å sikre alle dokumenter.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg