TEEB

TEBB er en forkortelse for The Economics of Ecosystems and Biodiversity, på norsk: økosystemtjenestenes og naturmangfoldets verdier. I det globale initiativet TEEB samles ekspertise innen forskning og vitenskap, økonomi og politikk for å øke oppmerksomheten om og forståelsen for den store økonomiske betydningen av naturmangfoldet og økosystemtjenestene. Det omfatter også kostnadene ved tap av dyr og planter og ved skading eller ødeleggelse av økosystemer. Slik bidrar TEEB til at beslutningstakere kan forstå økosystemtjenestenes og naturmangfoldets verdi og utøve kunnskapsbasert politikk.

TEEB administreres av FNs miljøprogram (UNEP) som en del av UNEPs Green Economy Initiative (GEI), på norsk: Initiativ for grønn økonomi, og finansieres av Norge, Sverige, Nederland, Storbritannia, Tyskland og EU-kommisjonen.

Tilnærmingen er også reflektert i politikkutviklingen i Norge. Blant annet er det gjennomført en offentlig utredning for å beregne verdien av økosystemtjenester (NOU 2013:10) og perspektivet er tatt inn i den nyeste stortingsmeldingen om bevaring av naturmangfold (Meld.St. 14 (2015-2016).

Les mer i Store norske leksikon 

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg