TEBB er en forkortelse for The Economics of Ecosystems and Biodiversity, på norsk: økosystemtjenestenes og naturmangfoldets verdier. I det globale initiativet TEEB samles ekspertise innen forskning og vitenskap, økonomi og politikk for å øke oppmerksomheten om og forståelsen for den store økonomiske betydningen av naturmangfoldet og økosystemtjenestene. Det omfatter også kostnadene ved tap av dyr og planter og ved skading eller ødeleggelse av økosystemer. Slik bidrar TEEB til at beslutningstakere kan forstå økosystemtjenestenes og naturmangfoldets verdi og utøve kunnskapsbasert politikk.

TEEB administreres av FNs miljøprogram (UNEP) som en del av UNEPs Green Economy Initiative (GEI), på norsk: Initiativ for grønn økonomi, og finansieres av Norge, Sverige, Nederland, Storbritannia, Tyskland og EU-kommisjonen.

Tilnærmingen er også reflektert i politikkutviklingen i Norge. Blant annet er det gjennomført en offentlig utredning for å beregne verdien av økosystemtjenester (NOU 2013:10) og perspektivet er tatt inn i den nyeste stortingsmeldingen om bevaring av naturmangfold (Meld.St. 14 (2015-2016). 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.