Sveriges Radio AB, før 1957 AB Radiotjänst, svensk statskontrollert aksjeselskap som har enerett til den lisensfinansierte radiovirksomheten i landet, med ansvar for Sveriges public service-radio. Sveriges Radio var tidligere betegnelsen på all offentlig radio- og fjernsynsvirksomhet, men er fra 1994 kun betegnelsen på radiovirksomheten. For fjernsyn, se Sveriges Television AB. Se også Sverige (radio og fjernsyn).

Sveriges Radio AB er blitt omorganisert flere ganger, senest i 1994. Da ble selskapet oppløst som moderselskap i konsernet. Siden har Sveriges Radio, Sveriges Television og Sveriges Utbildningsradio vært tre uavhengige selskaper.

I 2005 var det ansatt vel 1900 personer i Sveriges Radio. Selskapet omfatter kanalene P 1, P 2, P 3 og P 4. Programutsendelsene er organisert slik at hver kanal har sitt særpreg; P 3 er f.eks. basert på lett underholdning, sport og lett musikk hele døgnet. P 4 består av 25 regionale stasjoner, og er den største av de fire kanalene i Sveriges Radio med ca. 40 % av den totale lyttertiden.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.