Sveriges Radio AB

Sveriges Radio AB, før 1957 AB Radiotjänst, svensk statskontrollert aksjeselskap som har enerett til den lisensfinansierte radiovirksomheten i landet, med ansvar for Sveriges public service-radio. Sveriges Radio var tidligere betegnelsen på all offentlig radio- og fjernsynsvirksomhet, men er fra 1994 kun betegnelsen på radiovirksomheten. For fjernsyn, se Sveriges Television AB. Se også Sverige (radio og fjernsyn).

Sveriges Radio AB er blitt omorganisert flere ganger, senest i 1994. Da ble selskapet oppløst som moderselskap i konsernet. Siden har Sveriges Radio, Sveriges Television og Sveriges Utbildningsradio vært tre uavhengige selskaper.

I 2005 var det ansatt vel 1900 personer i Sveriges Radio. Selskapet omfatter kanalene P 1, P 2, P 3 og P 4. Programutsendelsene er organisert slik at hver kanal har sitt særpreg; P 3 er f.eks. basert på lett underholdning, sport og lett musikk hele døgnet. P 4 består av 25 regionale stasjoner, og er den største av de fire kanalene i Sveriges Radio med ca. 40 % av den totale lyttertiden.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg