Sven Henning

Faktaboks

Sven Henning
født:
18. september 1940, Trondheim

Sven Henning, norsk sceneinstruktør. Fra 2004 artistsjef i Scanarts Management og kunstnerisk koordinator i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Instruktør ved Trøndelag Teater 1966–69, instruktør ved Den Nationale Scene 1969–72, direktør for Festspillene i Bergen 1972–76. Sjef for Den Nationale Scene 1976–82. 1983 leder for instruktørlinjen ved Statens teaterhøgskole og 1988–96 konsertsjef og utviklingsleder for internasjonale prosjekter i Rikskonsertene. Senere kunstnerisk rådgiver og -koordinator for Det Norske Kammerorkester.

Som regissør har han med selvstendighet og engasjement iscenesatt absurdistiske stykker av Fernando Arrabal, Eugène Ionesco og Harold Pinter, og han skapte en fast og gripende forestilling av Peter Shaffers Equus. Henning behersker i like stor grad det lukkede scenerommet i Mens vi venter på Godot som de store sceniske utfoldelsene innenfor så forskjellige former for musikkteater som Spillemann på taket, Flaggermusen og Leonard Bernsteins Candide. Han var regiansvarlig for Den Nationale Scenes omdiskuterte oppsetning av Hair, og for Theodorakis-forestillingen Snart gryr ein morgon.

Også oversatt dramatikk av Anton Tsjekhov og Samuel Beckett.

Formann i NOMUS - Nordisk Musikkomité 1997-2001 og medlem av styre og programutvalg i ISPA - International Society for the Performing Arts. Kunstnerisk ansvarlig for norske musikkprosjekter i en rekke land.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg