Svein Lie

Faktaboks

Svein Lie
Født
28. desember 1941, Oslo

Artikkelstart

Svein Lie, norsk realfagsdidaktiker. Dr.philos. 1971 i teoretisk kjernefysikk. Professor i realfagdidaktikk ved Universitetet i Oslo (UiO) fra 1994. Lie har arbeidet som lektor ved Eikeli gymnas/videregående skole i flere år. Han var førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo fra 1991 til 1995 og professor i realfagdidaktikk samme sted fra 1995 til 2011.

Lie har undervist i matematikk, fysikk og naturfag i videregående skole i en årrekke og undervist på etterutdanningskurs i fysikk for lektorer i skolen. Ved Universitetet i Oslo har han undervist i naturfagdidaktikk og metodiske emner og veiledet en lang rekke master- og doktorgradsstudenter i naturfagdidaktikk i Norge og internasjonalt. Han har også vært opponent ved flere doktordisputaser.

Lie har vært norsk prosjektleder for de internasjonale prosjektene TIMSS, TIMSS Advanced og PISA, der han var hovedansvarlig for en rekke nasjonale rapporter basert på disse undersøkelsene.

Lie har en omfattende vitenskapelig produksjon fordelt på artikler i vitenskapelige tidsskrifter og fagbøker. Hans forfatterskap omfatter hovedsakelig naturfagdidaktiske emner og analyser av resultater fra nasjonale eller internasjonale kunnskapsmålinger.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg