Longyearbyen på Spitsbergen, Telenors nordligste FM-kringkaster og fjernsynssender. Den er verdens nordligste kystradiostasjon, men fjernstyres nå fra Bodø. Kringkastingsstasjonen ble åpnet 22. november 1911. Frem til 1972 foregikk alt telesamband på kortbølge. I 1972 startet forsøk med satellittkommunikasjon (telefon, data, teleks), permanent ordning fra 1979, fra 1984 ble det opprettet fast satellitt-fjernsynssamband til fastlandet. Inntil 2004 gikk all telekommunikasjon over Isfjord Radio. Nå benyttes optiske fiberkabler til forbindelse med fastlandet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

8. februar 2012 skrev Jan Krogh

Det stemmer ikke at Svalbard Radio er en FM-kringkaster. Den er en fjernstyrt kystradiostasjon som formidler trafikk mellom fartøyer og land, værmeldinger osv.

Kringkasting utføres av Telenor, og har ingenting med kystradiotjenesten å gjøre. Her er det en sammenblanding av hummer og kanari.

8. februar 2012 svarte Gunnar Stette

Hei Jan Krogh

Jeg har sett på din hjemmeside og dette kan du! Jeg vil derfor be deg komme med forslag til konkrete rettelser eller aller helst en mer utførlig artikkel. Tema Svalbard Radio er både omfattende og interessant.

Hilsen
Gunnar Stette

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.