Superfamily

Artikkelstart

Superfamily var ei norsk popgruppe. De spilte fengende synthpop og stilte på konsertene med to dansende, mannlige korister.

Gruppa ble dannet i Moss i 2002 av Steven Wilson (vokal, bass), låtskriveren Kim Granholt (synthesizer) og Martin Steffensen (gitar). De startet som et hjemmestudioprosjekt med kun en utdatert datamaskin, et keyboard og en mikrofon. Etter hvert fikk trioen med seg Agnar Lirhus (bass) og Tommy Christensen (trommer).

De platedebuterte i 2004 med Champagne EP, og slo gjennom året etter med radiohiten Taxi Dancing. Den ble nominert i klassen «beste låt» på Alarmprisen, der de også fikk en nominasjon for debutalbumet Back In Paris (2005). Agnar Lirhus var nå blitt en anerkjent forfatter, og i 2006 overlot han bassistjobben til Hasse Rosbach.

Andrealbumet Warszawa (2007) ble tildelt Spellemannprisen i popklassen og nådde sjetteplass på VG-lista. Det ga bandet en kjempestor radiohit med The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night, som ble tildelt Alarmprisen (som de også fikk som «beste liveband»). I 2008 ble Christensen erstattet av Richard Lorentz Johansen (trommer).

Oppfølgeren Guns Tonight oppnådde bare 11. plass og tre uker på lista i 2009. Samme år sluttet Rosbach, og på All American (2013) besto Superfamily av Wilson, Granholt, Steffensen, Johansen, Øyvind Storli Hoel (bass) og koristen Terje Krumins. Bandet ble oppløst i 2013.

Kim Granholt spiller nå i Das Body.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg