Studiebarometeret

Artikkelstart

Studiebarometeret er en spørreundersøkelse som kartlegger hvordan studenter oppfatter kvaliteten på studieprogrammet de studerer ved. Resultatene fra undersøkelsen blir brukt av utdanningssøkere, studenter, ansatte og andre med interesse for høyere utdanning for å vurdere og sammenligne kvaliteten på studieprogrammer i Norge.

Undersøkelsen blir sendt ut til studenter ved norske universiteter og høyskoler hver høst. Det er studenter ved andre studieår på bachelor- og masterprogrammer og femte studieår på integrerte masterprogrammer og profesjonsutdanninger som blir invitert til å svare på undersøkelsen. Studentene svarer på spørsmål om deres oppfatning av kvaliteten på blant annet undervisningen, læringsmiljøet og tilknytningen til yrkeslivet på studiet de går på. Resultatene fra undersøkelsen blir sortert på utdanning, så det er mulig å sammenligne resultatene.

Det er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) som utfører undersøkelsen på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Første gang undersøkelsen ble sendt ut var i 2013. Undersøkelsen går ut til om lag 60 000 studenter og har en svarprosent på rundt 45.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg