Stuart Barber er kjøkkensjefHermetikken i Stavanger. I 2024 ble restauranten tildelt en stjerne i Michelinguiden.

Barber er opprinnelig engelsk og har arbeidserfaring fra Morston Hall i Norfolk, Story i London og som sous chef på The Fat Duck i Bray, med tre stjerner i Michelinguiden. I to omganger har han jobbet på Skjolden Hotel i Sognefjorden.

Barber velger de beste råvarene, og Stavanger gir tilgang på det ypperste av sjømat, kjøtt og frukt og grønnsaker. Han søker kontraster og smaksdybde i ganske få ingredienser, og hovedråvaren fremstår svært klar og tydelig både visuelt og smaksmessig i hver rett.

Han er opptatt av å redusere matsvinn og ser det som en kreativ utfordring å bruke hele råvaren i kjøkkenet.

Prestasjoner

Som kjøkkensjef på Hermetikken ble han tildelt en stjerne i Michelinguiden i 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg