Nidar AS. Begrenset gjenbruk

Den første Stratos-sjokoladen så dagens lys i 1936, og ble en umiddelbar suksess. Stratos var den første norske porøse sjokolade, etter en idé plukket opp av daværende driftssjef ved Nidar A/S, sivilingeniør Jørgen Holmsen, på et messebesøk i Tyskland i 1935. Her ble en engelsk porøs sjokolade presentert, men på grunn av en mønsterbeskyttet produksjon måtte Nidar fremstille sin sjokolade på en annen måte. Oppskriften er den dag i dag en strengt bevoktet hemmelighet.

Stratos kostet 25 øre da den ble lansert, og solgt under mottoet «Alt godt kjem ovenfra». Teksten ble illustrert med et bilde av Stratos plassert på stjernehimmelen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.