Stiklestad – stiklestad nasjonale kultursenter

Forvalter den historiske arven på Stiklestad; se Olavsarven. I forbindelse med olsokfeiringen ble Olav Gullvågs Spelet om Heilag Olav første gang oppført 1954. Denne store folkeforestillingen i friluft, hvor bygdefolket medvirket som statister, ble gjentatt 1955 og har vært holdt årlig siden 1960. Spelet hadde fra først av et sterkt amatørpreg, men har siden blitt profesjonalisert samtidig som det har beholdt en omfattende medvirkning av lokale krefter. Musikken er skrevet av Paul Okkenhaug. Rundt spillet har det etter hvert utviklet seg en festival, Olsokdagene, med marked, konserter og utstillinger. Et kulturhus stod ferdig i 1992.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

14. april 2012 skrev Uregistrert bruker

denne artikkelen handler kun om Stiklestadspelet og ikke om selve kultursenteret som består av flere bygninger og aktiviteter året rundt - et opplevelsessenter.

12. juni 2012 skrev Marte Ericsson Ryste

Hei,Takk for innspill til artikkelen, og beklager sen oppfølging fra vår side. Legg gjerne inn et forslag til oppdatering av teksten med mer informasjon om senteret. Vi vil også oppdatere flere av disse artiklene utover sommeren/høsten, og vil se på kommentaren din i den forbindelse.Beste hilsen

Marte Ericsson Ryste

Redaktør

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.