Stiftelsen Rettferd

Artikkelstart

Stiftelsen Rettferd er en norsk, frivillig organisasjon som jobber for samfunnets utsatte og deres rettigheter og menneskeverd.

Faktaboks

Også kjent som

Landsforeningen Rettferd for Taperne, Stiftelsen Rettferd for taperne (tidligere navn), Taperforeningen. Stiftelsen endret navn til Stiftelsen Rettferd i 2020.

Rettferd jobber for de som har opplevd feilplassering i skolehjem, barnehjem og fosterhjem, manglende inngripen, seksuelle overgrep, mangelfull skolegang og mobbing.

Stiftelsen bistår med søknader om rettferdsvederlag, oppreisning og voldsoffererstatning. I mai 2020 opprettet stiftelsen prosjektet «Hjelp med NAV», som er en gratis rådgivningstjeneste for mennesker som har behov for hjelp i saker ved NAV. Stiftelsen driver også prosjektet «Hjelp med gjeld», som er et gratis rådgivningstilbud for mennesker med gjeldsproblemer.

Historie

Organisasjonen ble stiftet under verdens første taperkongress på Gjøvik i 1993. Det første landsmøtet ble avholdt på Lillehammer i 1995, navnet ble da Landsforeningen Rettferd for Taperne. I 1999 ble det vedtatt at landsforeningen skulle organiseres som en stiftelse. I 2003 endret organisasjonen navn til Stiftelsen Rettferd for taperne, og i 2020 ble navnet endret til Stiftelsen Rettferd. Stiftelsen har sitt hovedkontor på Dokka, og har også et distriktskontor i Oslo.

Rettferdighetsprisen

Stiftelsen Rettferd deler ut Rettferdighetsprisen annethvert år siden 2001. Prisen skal gå til enkeltpersoner og/eller organisasjoner som har bidratt i særdeles positiv grad til fokus på rettferdighet i samfunnet. Prisvinnere har vært:

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg