Stiftelsen Norsk brannvernforening

Stiftelsen Norsk brannvernforening, norsk stiftelse som har til formål å forebygge personskade og hindre tap av liv og verdier i forbindelse med branner og andre ulykker.

Foreningen driver opplysningsvirksomhet gjennom kurs, foredrag, utgivelse av brosjyrer, samt konsulentvirksomhet i branntekniske og skadeforebyggende spørsmål.

Den gjennomfører landsomfattende informasjonskampanjer som den årlige Brannvernuka og Nasjonal brannøvelse, og distribuerer gratis undervisningsmateriell for barnehager og skoler.

Foreningen utfører kontroll av sprinkler- og brannalarmanlegg over hele landet gjennom det heleide datterselskapet Kontroll & Rådgivning.

Stiftelsen Norsk brannvernforening har teknisk avdeling og sekretariat i Oslo, og utgir tidsskriftet Brann og Sikkerhet.

Stiftet som medlemsforening i 1923 under navnet Norsk Brannvern Forening, ble stiftelse fra 2002 under navnet Stiftelsen Norsk brannvernforening

  • Adolfsen, Thor Kr. (red.). Brannvern i Norge ved årtusenskiftet: fremtidsperspektiver: Norsk brannvern forening 75 år, 1998 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.