København, tidligere dansk flyselskap grunnlagt som charterflyselskapet Sterling Airways i 1962 av Eilif Krogager, grunnleggeren av reisearrangøren Tjæreborg Rejser.

Selskapet gikk i 1986 ut av Tjæreborg-konsernet. Etter konkurs i 1993 ble det nye Sterling European Airlines opprettet samme år på restene av boet. Dette var fra 1996 eid av Fred. Olsen & Co., og i stedet for chartertrafikk begynte Sterling etter hvert ruteflyging basert på en lavprisprofil innen Skandinavia og mellom Skandinavia og Sør-Europa.

I 2005 ble Sterling solgt til islandske investorer, som slo det sammen med Maersk Air til Nordens største lavprisselskap under navnet Sterling Airlines. Selskapet ble deretter overtatt av islandske FL Group, holdingselskapet til Icelandair. Selskapet som de siste årene hadde ca. 30 fly og ca. 1100 ansatte, gikk konkurs i 2008.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

19. desember 2011 skrev kjell kittelsen

Yngve Jarslett

Kan du opplyse meg om når Sterling Airlines stilte med rødlakkerte maskiner første gang? Var f.eks deres to DC-6b fra 1962, kjøpt fra Swissair rødlakkerte eller var de hvite med rød stripe og rød halefinne? Jeg tror de bar kjennetegnene OY-BAS og OY-BAV.

Hilsen Kjell Kittelsen

19. desember 2011 svarte Yngve Jarslett

Hei, Kjell!Jeg kan desverre ikke gi deg noe nøyaktig svar, men så vidt jeg vet ble den heldekkende rødfargen først introdusert etter sammenslåingen med Maersk i 2005. DC-6B'ene ble tatt ut av tjeneste første halvdel av 70-tallet, og var hvite med rød stripe og rød halefinne.Mvh,Yngve JarslettHar du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.