Stephen Curry

Faktaboks

Stephen Curry

Steph

Født
14. mars 1988, Ohio, USA
Død

Stephen Curry, amerikansk basketballspiller, med posisjonen point guard, for Golden State Warriors. En av de fremste spillerne i NBA og ansett av mange som den beste skytteren gjennom tidene. NBA-mester med Golden State Warriors i 2015 og to ganger verdensmester med USA.

Curry kommer fra en basketballfamilie hvor både faren og broren har spilt i NBA. Han startet sin karriere som profesjonell basketballspiller da han ble hentet til Golden State Warriors i 2009, etter å ha imponert stort på college-nivå med Davidson University. I sin første sesong som proff ble Curry tatt ut på Årets unge lag i NBA. En ankelskade gjorde at han var på sidelinjen en god stund, men sesongen 2012/13 fikk han sitt endelige gjennombrudd da han i løpet av 78 kamper hadde et poengsnitt på 22,9 poeng per kamp.

Curry har siden vært blant ligaens beste spillere og har satt en rekke scoringsrekorder, han var blant annet den første spilleren med 300 trepoengere i én NBA-sesong. Curry var sentral da Golden State Warriors vant NBA-tittelen i 2015 og ble kåret til ligaens beste spiller (MVP) i både 2015 og 2016. Curry har et karrieregjennomsnitt på 22,4 per kamp (per juni 2016) og var toppscorer i NBA i 2016.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg