Steinar Albrigtsen

Faktaboks

Steinar Albrigtsen
Steinar Karl Albrigtsen
Født
4. januar 1957, Hammerfest

Artikkelstart

Steinar Albrigtsen er en norsk sanger, gitarist og låtskriver. Han har vunnet et stort publikum med sin melodiøse musikk i grenselandet mellom country, viser, jazz og blues. Albrigtsen har samarbeidet mye med den amerikanske visesangeren Tom Pacheco og også med sin barndomsvenn fra Tromsdalen, Jørn Hoel.

Debutalbumet Alone Too Long (1990) ble solgt i hele 180 000 eksemplarer og ga ham Spellemannprisen samt en radiohit og Norsktoppen-ener med In Rosa's Heart. Også oppfølgeren Bound To Wander (1992) gikk til topps. Big Storm Coming (1993; med Pacheco) og The Troubadour (1994) ble også storselgere, i motsetning til det første albumet der Albrigtsen skrev melodiene selv, Life Is Good (1996). Det ga ham en Norsktoppen-ener med Poor Stanley.

Duoalbumene Get Together (1997; med Hoel) og Nobodies (2000; med Pacheco) slo bedre an. På Stripped fra 2001 sang han blues. Samme år toppet han Norsktoppen med Julegryta. Steinar Albrigtsen and the Blue Cats spilte gammeldags rock'n'roll på Bop 'N Roll (2006). Han var tilbake i americana-stilen og på Topp 10 med albumet Moment Of Peace (2007).

I 2011 ga han ut et album der han tolket den amerikanske visesangeren Jim Croce på norsk, Bilda fra ei anna tid. I 2014 kom Sjelevenn, som han lagde sammen med sin kone Monika Nordli. I 2015 kom The Sailor, som var en oppfølger til debutalbumet, og i 2017 The Daily Blues, som var et bestillingsverk til Notodden Blues Festival.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg