Stein Erik Hagen

Faktaboks

Stein Erik Hagen
Født
22. juli 1956, Oslo

Stein Erik Hagen

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Stein Erik Hagen er en norsk næringslivsleder og investor. Gjennom investeringsselskapet Canica AS eier han blant annet hele jernvarekjeden Jernia AS og er hovedaksjonær i Komplett AS. Hans eierskap og formue gjennom selskapet gjør ham til en av Norges rikeste personer.

Historikk

Hagen begynte i 1976 som butikksjef i sin fars selskap og åpnet i 1977 den første lavprisbutikken under navnet Rimi, som gjennom 1980-årene vokste til en kjede av slike butikker. Flere andre kjeder inngikk etter hvert i det som ble Hakon Gruppen, eid av Hagens familieselskap Canica og svenske ICA.

Investeringsselskapet Canica AS ble etablert i 1985. Selskapet investerer i aktivt langsiktig eierskap – spesielt innen varehandel, konsumvarer og eiendom. Canica har blant annet store eierandeler i Orkla og Storebrand.

I 1998 fusjonerte Hakon Gruppen med ICA, og i 2000 overtok nederlandske Royal Ahold halvparten av ICA, som ble ICA Ahold. Hagen eide gjennom Canica 20 prosent av aksjene i dette selskapet og var en periode styreformann, men solgte seg i 2004 helt ut for nesten syv milliarder kroner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg