Statens arbeidsmiljøinstitutt

Statens arbeidsmiljøinstitutt er et statlig forskningsinstitutt med landsdelsfunksjon for arbeidsmiljøanalyser, underlagt Arbeids- og sosialdepartementet, opprettet i 1964. Instituttet arbeider for gode helsemessige forhold på arbeidsplassene og for forståelsen for et godt arbeidsmiljø, driver med forskning, utredning, undervisning, opplysningsvirksomhet og forebyggende helsearbeid.

Faktaboks

Også kjent som
STAMI

I tillegg til forskning på helse og arbeidsmiljø og analysevirksomhet har instituttet et vesentlig engasjement i opplæring og informasjon av bedriftshelsepersonell og har et omfattende referansebibliotek med arbeidsmiljølitteratur.

Historikk

Instituttet ble etablert i 1947 som avdeling under Arbeidstilsynet, og utskilt som egen institusjon i 1957. I 1964 ble Arbeidsforskningsinstituttene (AFI) med Yrkeshygienisk institutt (med seksjoner for yrkesmedisin, toksikologi, og yrkeshygienisk seksjon for analyser, samt bibliotek), Arbeidsfysiologisk institutt, Arbeidspsykologisk institutt og 1981 Muskelfysiologisk institutt etablert. Instituttene ble omorganisert i 1987 da Arbeidspsykologisk institutt ble skilt ut under navnet Arbeidsforskningsinstituttet. De resterende institutter het i 1987–89 Statens senter for arbeidsmedisin og yrkeshygiene, til de i 1989 fikk navnet Statens arbeidsmiljøinstitutt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg