Statens Naturvernråd

Artikkelstart

Statens Naturvernråd var et statlig råd som ble opprettet i 1955; i 1990 ble det slått sammen med Statens friluftsråd til Statens naturforvaltningsråd, som ble nedlagt i 2002.

Rådet ble først opprettet etter at Stortinget vedtok den første naturvernloven i 1954. Etter at Miljøverndepartementet (i dag Klima- og Miljødepartementet) ble opprettet i 1972, fikk rådet en rådgivende rolle. Rådets arbeidsoppgaver ligger i dag hos Miljødirektoratet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Jan R. Tislevoll

Er det dekning for stor forbokstav i 'Naturvernråd'? I dag skal iallfall statlige navn ha stor forbokstav bare i førsteleddet.

svarte Kåre Olerud

Takk for kommentar!Når det gjelder Statens naturforvaltningsråd, er det ingen tvil. I det store flertallet av eldre dokumenter som omtaler Statens Naturvernråd, brukes imidlertid stor forbokstav også i annet ledd. Jeg har ikke klart å bringe klarhet i når bestemmelsen om at stalige institusjoner bare skal ha stor forbokstav i første ledd trådte i kraft. Inntil annen dokumentasjon foreligger, beholder vi den nåværende skrivemåten.Hører gjerne fra deg igjen om du skulle finne dokumentasjon som kan gi oss en sikker løsning.Med vennlig hilsenKåre Olerud

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg