Stabekk videregående skole

Stabekk videregående skole ligger på Stabekk i Bærum kommune i Akershus. Den har rundt 450 elever og vel 60 ansatte og tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering og naturbruk.

Skolen ble startet som Stabæk kommunale høiere almenskole i 1923. "Stabæk" ble endret til "Stabekk" i 1926 , og senere ble "høiere" endret til "høgre", og navnet ble Stabekk kommunale høgre almenskole. Skolen het Stabekk gymnas fra 1964 til 1975. Sitt nåværende navn fikk den i 1976.

Ved starten i 1923 hadde skolen 16 lærere og 218 elever fordelt på reallinje og latinlinje. Engelsklinjen kom først 10 år senere.

Den opprinnelige skolebygningen er blitt utvidet flere ganger. Først fikk skolen en sidefløy på slutten av 1930-tallet, så eget gymnastikkbygg i 1982, og med Reform 94 kom en forlengelse av sidefløyen med datarom og verkstedlokaler for naturbruk.

I desember 1954 ble skolens toppetasje brannskadd, men allerede året etter stod en ny etasje ferdig med spesialrom for fysikk, kjemi og biologi.

Naturbrukselevene har en betydelig del av praksisundervisningen på Øverland gård, der skolen har leid lokaler og uteområder i mange år.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg