Sprint

Sprint-album nr. 16 fra 1998. 
av . Gjengitt med tillatelse

Sprint, belgisk tegneserie, startet 1938 av Robert Velter (1909-91), alias Rob-Vel, av senere tegnere er André Franquin den viktigste.

Faktaboks

Etymologi
fransk Spirou

I 1980- og 1990-årene var serien dels laget av Tome & Janry (pseudonym for Philippe van der Velde og Jean-Richard Geurts), og dels av Nic Broca (tegner) og Raoul Cauvin (forfatter), mens de foreløpig siste i rekken av serieskapere er Fabian Vehlmann og Yoann Chivard.

Sprint & Co. er en komisk serie om en pikkolo som blir eventyrer og opplever spennende eventyr i mange land sammen med journalistvennen Kvikk. Det langhalede fantasidyret Spiralis (Marsupilami) og kontorklønemakeren Viggo (Gaston Lagaffe) er populære bifigurer, som senere ble hovedpersoner i egne serier.

62 Sprint-album foreligger på norsk (2017), i tillegg til flere album av Tome & Janry, som foregår i hovedpersonens yngre dager under tittelen Lille Sprint (Petit Spirou). Siden 2006 har en rekke tegneserieskapere blitt sluppet løs i Sprint-universet, for å presentere sin personlige vri på figurene, i albumserien «Une aventure de Spirou et Fantasio par...». Det tiende albumet i serien kom på norsk i 2017, som Sprint spesial 1: Borneos blikk.

Det er produsert tallrike animasjonsfilmer om Sprint, og også noen dataspill.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg