Sparta - idrettslag

Sarpsborg, norsk idrettslag stiftet i 1928 som Arbeideridrettslaget Sparta. Driver med fotball og ishockey, tidligere også boksing, ski og friidrett. 3 AIF-mesterskap i fotball (1936–38), NM i 1952. NM i ishockey i 1984 og 1989. Hjemmearena er Sparta Amfi, åpnet i 1963 som Norges første ishall. Kjente spillere: Asbjørn Hansen (fotball), Geir Myhre og Stephen Foyn (ishockey).

Faktaboks

Også kjent som
Idrettslaget

Sparta drives fra 1986 som et allianseidrettslag med ishockeyavdelingen utskilt som Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg (kalt Sparta Warriors), som vant NM i 2011. Fotballavdelingen ble i 2003 sammenslått med Borg Fotball til FK Sparta Sarpsborg. Borg Fotball ble dannet i 2001 som et samarbeid mellom flere lag i distriktet.

Kommentarer (5)

skrev Brage Mellesdal

Kvifor kjem eg her ifrå https://snl.no/Den_greske_antikken

svarte Anne Marit Godal

Hehe- nei, idretten i Sarpsborg har ikkje så veldig mykje med antikken å gjere! Takk for at du sa ifrå! Lenkene skulle vere til byen Sparta: https://snl.no/Sparta%2Fby

svarte Marius N. Mikkelsen

:) I løpet av helga skal jeg endre overskriften på artikkelen slik at det kommer klarere frem at det er snakk om Sparta (idrettslag) og ikke erobringsriket i antikken.

svarte Marte Ericsson Ryste

Hei, Jeg har endret titlene slik at denne artikkelen har fått presisering "idrettslag". Vennlig hilsen Marte, redaksjonen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg