South by southwest er en amerikansk musikkfestival som arrangeres årlig i Austin, Texas i mars. South by southwest drives av selskapet SXSW, og omfatter i dag også en filmfestival og en interaktiv teknologifestival.

South by southwest startet som en ren musikkfestival, og ble arrangert første gang i 1987 av en gruppe frivillige. I 1994 ble de to andre delene, film og interaktiv teknologi, introdusert.

Musikkfestivalen, som betegnes som SXSW Music Festival, regnes som en av verdens største og varer i seks dager. Konsertene finner sted både innen- og utendørs over hele Austin. I 2017 opptrådte over 2000 artister fra 63 land, innen en rekke forskjellige sjangere og som en blanding av godt etablerte artister og nye talenter.

SXSWs uttalte mål er å "være et verktøy for kreative mennesker til å utvikle seg, ved å bringe sammen folk fra hele verden slik at de kan møtes, lære om og dele idéer".  

Norske artister som har opptrådt under South by southwest inkluderer Hedvig Mollestad Trio, St. Tomas, Sondre Lerche, Marit Larsen, ShiningKatzenjammerHighasakite, Maya Vik, Thomas Dybdahl, Kvelertak og AURORA.

Les mer på festivalens nettside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.