Soltempelets Orden, sekt med bakgrunn i tempelriddermystikk, også kalt The Solar Temple. Bevegelsen, som kan spores tilbake til begynnelsen av 1980-årene, har mange grener i Sveits og Canada.

Soltempelets Orden var nærmest ukjent for offentligheten inntil massakrene i Sveits og Canada 5. og 7. oktober 1994. Blant de 52 døde hadde enkelte kledd seg i kultiske drakter og begått rituelt selvmord. Lederne Joseph de Mambro og Luc Jouret ble også funnet omkommet. Massakren var lenge planlagt. Ytterligere ca. 20 er siden omkommet, senest ved 5 selvmord i Canada i mars 1997.

Soltempelets Orden, som delvis var inspirert av New Age-bevegelsen, la vekt på alternativ medisin og økologisk jordbruk. Sektens forberedelser til verdens undergang skyldtes en sterk frykt for en kommende atomkrig og en økologisk katastrofe. Selvmord ble sett på som en innvielse til neste liv. Etter døden skulle medlemmene få nye sollegemer, renset for uren materie.

Den innerste krets, den egentlige «Soltempelets Orden», bestod av en losje med hemmelige ritualer, etter forbilder fra essenerne (munkesamfunn på Jesu tid), tempelridderne og rosenkorsordenen. Deres symboler var den røde rosen og korset.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.