Soltempelets Orden

Soltempelets Orden, sekt med bakgrunn i tempelriddermystikk, også kalt The Solar Temple. Bevegelsen, som kan spores tilbake til begynnelsen av 1980-årene, har mange grener i Sveits og Canada.

Faktaboks

Etymologi
engelsk The Chivalric Organisation Solar Tradition

Kollektive religiøse selvmord

Soltempelets Orden var nærmest ukjent for offentligheten inntil massakrene i Sveits og Canada 5. og 7. oktober 1994. Blant de 52 døde hadde enkelte kledd seg i kultiske drakter og begått rituelt selvmord. Lederne Joseph de Mambro og Luc Jouret ble også funnet omkommet. Massakren var lenge planlagt. Ytterligere ca. 20 er siden omkommet, senest ved 5 selvmord i Canada i mars 1997.

Liv og lære

Soltempelets Orden, som delvis var inspirert av New Age-bevegelsen, la vekt på alternativ medisin og økologisk jordbruk. Sektens forberedelser til verdens undergang skyldtes en sterk frykt for en kommende atomkrig og en økologisk katastrofe. Selvmord ble sett på som en innvielse til neste liv. Etter døden skulle medlemmene få nye sollegemer, renset for uren materie.

Den innerste krets

Den innerste krets, den egentlige «Soltempelets Orden», bestod av en losje med hemmelige ritualer, etter forbilder fra essenerne (munkesamfunn på Jesu tid), tempelridderne og rosenkorsordenen. Deres symboler var den røde rosen og korset.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg