Solange Knowles

Faktaboks

Solange Knowles

Solange Piaget Knowles

Født
24. juni 1986, Houston, Texas, USA
Solange under en konsert i 2013.
/AP.

Artikkelstart

Solange Knowles er en amerikansk sanger, låtskriver, danser, modell og skuespiller, født og oppvokst i Houston, Texas. Hun utgir musikk under artistnavnet Solange, og er den yngre søsteren til Beyoncé. En kort periode i tenårene opptrådte hun som danser for søsterens gruppe, Destiny’s Child. Solange gav som 16-åring ut sitt første studioalbum, Solo Star (2002), og fulgte opp med andrealbumet Sol-Angel and the Hadley St. Dream i 2008 på plateselskapet Geffen Records. Sistnevnte signaliserte en musikalsk vridning bort fra pop og mot 60- og 70-talls soul, funk og r&b.

Solange slapp i september 2016 sitt tredje studioalbum, A Seat at the Table, på sitt eget plateselskap, Saint Records, og med distribusjon gjennom Columbia Records. Albumet debuterte på toppen av Billboard-lista i USA og nådde i Norge 32. plass. Tekstlig tar albumet opp temaer som fordommer og rasisme, og musikalsk fortsetter Solange i samme spor som på sitt forrige album. Stilistiske elementer fra soul, funk, r&b og hiphop står sentralt. A Seat at the Table ble utpekt som et av de beste albumene i 2016 av musikkmagasinet Pitchfork, Rolling Stone og Time, og Solange vant Grammy-prisen for beste r&b-låt med Cranes in the Sky. Sommeren 2017 opptrådte Solange i Norge på Oslo-festivalen Piknik i Parken.

Solange slapp sitt fjerde studioalbum, When I Get Home, i 2019. Albumet nådde syvende plass på Billboard-lista, og ble hennes tredje album til å nå topp ti.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg