Snarky Puppy

Snarky Puppy er et Brooklyn-basert, fusion-instrumental-band fra Denton, Texas, USA. Den Grammy-prisvinnende bassisten Michael League er skaperen av bandet og skriver de fleste låtene selv. Bandet varierer veldig i antall medlemmer, og omtales ofte som et «kollektiv». Gruppa har opptrådt sammen med kjente artister som Erykah Badu, David Crosby (fra Crosby, Stills, Nash and Young og The Byrds), Snoop Dogg, og Justin Timberlake.

Snarky Puppy ga ut sitt første album, The Only Constant, i 2006. De vant også en Grammy-pris for beste R&B-opptreden i 2014. Selv om de først og fremst er et instrumentalband, gjør de også mange samarbeid med andre artister i forskjellige sjangre. Family Dinner – Volume 1 er et slikt samarbeidsalbum. Blant annet har Lalah Hathaway bidratt på denne platen.

Deres musikkstil kan hovedsakelig betegnes som fusion, men de utøver også mange andre stilarter gjennom samarbeidene sine. Mange i bandet er også for eksempel gospelmusikere, noe som gjør at lydbildet også kan formes deretter. De har et stort og orkestralt lydbilde, noe som henger sammen med at bandet oftest består av et stort antall musikere.

Diskografi

  • 2006: The Only Constant
  • 2007: The World Is Getting Smaller
  • 2008: Bring Us the Bright
  • 2010: Tell your friends
  • 2012: groundUP
  • 2013: Amkeni med Bukuru Celestin
  • 2013: Family Dinner – Volume 1
  • 2014: We like it here
  • 2015: Sylva med Metropole Orkest
  • 2015: Family Dinner – Volume 2
  • 2016: Gulcha Vulcha
  • 2019: Immigrance

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg