Snarky Puppy er et Brooklyn-basert, fusion-instrumental-band fra Denton, Texas, USA. Den Grammy-prisvinnende bassisten Michael League er skaperen av bandet og skriver de fleste låtene selv. Bandet varierer veldig i antall. På det meste har de vært 40 på scenen samtidig. Blant annet kjente gospelartister som Cory Henry.

Snarky Puppy ga ut sitt første album, The Only Constant, i 2006. De vant også en Grammy-pris for beste R&B-opptreden i 2014. Selv om de først og fremst er et instrumentalband, gjør de også mange samarbeid med andre artister i forskjellige sjangre. Family Dinner - Volume 1 er et slikt samarbeidsalbum. Blant annet har Lalah Hathaway bidratt på denne platen.

Deres musikkstil kan hovedsakelig betegnes som fusion, men de utøver også mange andre stilarter gjennom samarbeidene sine. Mange i bandet er også for eksempel gospelmusikere, noe som gjør at lydbildet også kan formes deretter. De har et stort og orkestralt lydbilde, da bandet som regel er 17 eller flere på scenen samtidig.

Selv om deres sjanger er fusion, kan man høre at det er mange forskjellige typer musikere innblandet. Man kan også høre at de har en forkjærlighet for jazz, med deres avanserte akkorder og spennende rytmer. 

Diskografi

2006: The Only Constant

2007: The World Is Getting Smaller

2008: Bring Us the Bright

2010: Tell your friends

2012: groundUP

2013: Amkeni w/ Bukuru Celestin

2013: Family Dinner - Volume 1

2014: We like it here

2015: Sylva

2015: Sylva w/ Metropole Orkest

2015: Family Dinner - Volume 2

2016: Empire Central

 

Utvalgte lenker

Snarky Puppy om Snarky Puppy

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.