Skrivesenteret, Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking, er et ressurssenter for skrivestimulering og opplæring i skriving som grunnleggende ferdighet i barnehage, grunnskole, videregående opplæring og lærerutdanning.

Skrivesenteret skal bidra til at den nasjonale utdanningspolitikken blir iverksatt og gjennomført slik at alle barn, unge og voksne kan få en likeverdig og tilpasset opplæring av høy kvalitet i et inkluderende fellesskap.

Skrivesenterets oppgaver er implementering og bruk av Læreplanverket.

Senteret skal drive målrettet formidling av resultater fra forskning og forsøks- og utviklingsarbeid innenfor sitt ansvarsområde.

Rammeplan for barnehagenes innhold og oppgaver og nasjonale satsinger blant annet innenfor kvalitetsutvikling, vurdering og kompetanseutvikling skal være sentralt i arbeidet ved senteret.

Vertsinstitusjon er NTNU.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

2. juni 2016 skrev Trond Hedde Bergh

Takk for oppdatering til "Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking" i brødteksten. Vennligst juster teksten i boksen i høyre marg på tilsvarende måte - Skrivesenteret er IKKE "også kjent som Nasjonalt senter for skriving i opplæringen".

Vennlig hilsen
Trond Hedde Bergh
seniorkonsulent
Skrivesenteret

25. august 2016 svarte Mari Paus

Takk for kommentaren! Artikkelen er oppdatert. Vennlig hilsen Mari i redaksjonen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.