I Zimbabwe følger utdanningen et 7-4-2-system, hvor barneskolen varer i 7 år, ungdomsskolen i 4 år og den videregående skolen i 2 år. Ifølge UNESCO var 16 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2011.

Barn begynner på skolen det året de fyller seks, men skolegangen er hverken gratis eller obligatorisk. Fra 1980 til 1992 var skolen gratis, men i 1992 ble det innført skolepenger, også på barnetrinnet. I årene etter frigjøringen ekspanderte skolesystemet dramatisk. Senere har den prosentvise andelen av barn i skolen minket igjen. I 2000 var ca. 80 % av barna i skolealder i barneskolen. 

Høyere utdanning tilbys ved tekniske fagskoler, høyskoler og universiteter. I gjennomsnitt består et akademisk år av 186 skoledager, og er delt inn i  semestre. Bachelorprogrammer varer fra tre til fem år, mens mastergradsprogrammer varer i ett til to år.

Akademisk frihet er svært begrenset i Zimbabwe. I rapporten "Education under Attack" fra 2010 beskriver UNESCO omfattende brudd på menneskerettigheter for studenter og akademikere som er kritiske til styresmaktene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.