I Zimbabwe følger utdanningen et 7-4-2-system, hvor barneskolen varer i 7 år, ungdomsskolen i 4 år og den videregående skolen i 2 år. Ifølge UNESCO var 16 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2011.

Barn begynner på skolen det året de fyller seks, men skolegangen er hverken gratis eller obligatorisk. Fra 1980 til 1992 var skolen gratis, men i 1992 ble det innført skolepenger, også på barnetrinnet. I årene etter frigjøringen ekspanderte skolesystemet dramatisk. Senere har den prosentvise andelen av barn i skolen minket igjen. I 2000 var ca. 80 % av barna i skolealder i barneskolen. 

Høyere utdanning tilbys ved tekniske fagskoler, høyskoler og universiteter. I gjennomsnitt består et akademisk år av 186 skoledager, og er delt inn i  semestre. Bachelorprogrammer varer fra tre til fem år, mens mastergradsprogrammer varer i ett til to år.

Akademisk frihet er svært begrenset i Zimbabwe. I rapporten "Education under Attack" fra 2010 beskriver UNESCO omfattende brudd på menneskerettigheter for studenter og akademikere som er kritiske til styresmaktene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.