I Uganda følger utdanningen et 7-4-2-system, hvor barneskolen varer i 7 år, ungdomsskolen i 4 år og den videregående skolen i 2 år. Ifølge UNESCO var 28,6 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2006.

Offisiell skolestartsalder er 6 år. Barneskolen er i prinsippet gratis og obligatorisk. De fleste skoler er offentlige, men det er også en del misjonsskoler. Myndighetene har siden 1997 arbeidet med å innføre gratis barneskole. Som et resultat har deltakelsen økt, og ca. 94 % av alle seksåringene begynte i 2011 på barneskolen.

Høyere utdanning tilbys ved tekniske fagskoler, høyskoler og universiteter. Om lag 9 % av befolkningen i alderen 19-23 tok høyere utdanning i 2011.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

26. mai 2017 skrev Constantin Rust

Hei, du skriver at "Barneskolen er i prinsippet gratis og obligatorisk." Og videre at "Som et resultat har deltakelsen økt, og ca. 94 % av alle seksåringene begynte i 2011 på barneskolen." Jeg setter store spørsmål bak utsagnet om at barneskolen er gratis. Jeg har selv bodd i Kitintale, Kampala og betalt og fått kvittering fra en offentlig U.P.E det som de kaller "school fees" jeg har også holdt intervju med en mor som har hatt barn i den offtentlige sektoren. Hun har gitt meg en oversikt over hva man må betale der per. semester. Jeg sender deg gjerne intervjuet. Det er jo ikke feil å si at barneskolen i "prinsippet er gratis" men det er misvisende da mange strever med å betale "school fees". Det resulterer også i at flere ikke går på skolen. 94 % av alle seksåringer høres veldig mye ut. Kan jeg spørre hvilken kilde den informasjonen kom fra?

Med vennlig hilsen,
Constantin Rust

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.