På bakgrunn av internasjonale kunnskapstester regnes ofte Sør-Korea for å ha et av de beste utdanningssystemene i verden. Det er vanlig med privatundervisning ved siden av skolen, og det er svært hard konkurranse om å komme inn på de mest prestisjetunge universitetene. Utdanning er obligatorisk for barn og ungdom mellom 6 og 15 år.

Utdanningsdepartementet har det overordnede, nasjonale ansvaret for all utdanning. For å sikre regionalt og lokalt selvstyre eksisterer det også 16 regions- og 182 fylkeskontorer med ansvar for å utarbeide og implementere egne utdanningsbestemmelser. Disse enhetene fører i tillegg direkte tilsyn med barne- og ungdomsskolene.

Ifølge OECD bruker Sør-Korea om lag 7,6 prosent av sitt bruttonasjonalprodukt (BNP) på utdanning, mens gjennomsnittet for alle OECD-land er 6,3 prosent (2010). Dette er den tredje høyeste andelen brukt på utdanning blant alle OECD-land.

I 2009 gikk 37 prosent av landets 15-åringer i private skoler. Privatskolene blir i all hovedsak finansiert gjennom skolepenger, samt donasjoner og gaver fra private givere og organisasjoner

Barn begynner på skolen det året de fylles seks år. Både barne- og ungdomsskole er gratis og obligatorisk. Barneskolen varer i seks år mens ungdomsskolen varer i tre år. Etikk, koreansk, matematikk, naturfag, samfunnsfag, kroppsøving, musikk og formgivning er kjerneemner i barneskolen. Lokale myndigheter kan imidlertid også innføre tilleggsfag.

I ungdomsskolen er undervisningen i matematikk, engelsk, koreansk, samfunnsfag og naturfag differensiert. I etikk, kroppsøving, musikk og formgivningsfag følger alle elever samme type undervisning. Elever i ungdomsskolen må i tillegg ta flere valgfag, for eksempel fag innen økonomi, teknologi, informasjonteknologi, språk og miljø.

Sør-Korea er sammen med Singapore, Taiwan og Japan ett av de landene som fikk best skåre i PISA-undersøkelsen fra 2012. Landets 15-åringer ble rangert som nummer fem innen både matematikk og leseferdigheter.

Den videregående skolen varer i tre år. Elevene kan velge mellom yrkesfaglige eller studiespesialiserende utdanningsprogrammer. De som velger studiespesialisering får undervisning i  samme kjerneemner som på ungdomsskolen, men elevene velger i tillegg en fordypning innen samfunnsfag eller realfag. 

Ifølge OECD har 98 prosent av befolkningen i aldersgruppen 30-34 år fullført videregående opplæring.  Dette er den høyeste andelen blant alle OECD-land, hvor gjennomsnittet for aldersgruppen er 82 prosent.

Det eksisterer over 370 institusjoner for høyere utdanning. Seoul National University regnes som et av de beste universitetene i verden.

Ifølge OECD har 64 prosent av befolkningen i aldersgruppen 30-34 år høyere utdanning. Dette er den høyeste andelen blant alle OECD-land, hvor gjennomsnittet for aldersgruppen er 39 prosent.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.