Skole og utdanning i Eritrea

Artikkelstart

I Eritrea følger utdanningen et 5-3-4-system, hvor barneskolen varer i 5 år, ungdomsskolen i 3 år og den videregående skolen i 4 år. Mens om lag 80 % av landets befolkning var analfabeter ved frigjøringskrigens slutt i 1991, kunne 69 % av befolkningen over 15 år lese og skrive i 2011.

Utdanning har fått en sentral plass i oppbyggingen av landet etter selvstendigheten i 1993. Utdanningsministeriet har som mål å kunne tilby grunnskole for alle, å øke utdanningsmulighetene på alle nivåer og å iverksette et omfattende voksenopplæringsprogram.

Grunnutdanning

Barn begynner på skolen det året de fyller syv. Barneskolen og ungdomsskolen er i prinsippet gratis og obligatorisk. Likevel begynte bare 47 % av barna i barneskolen i 2011, og kun 33 % ble innrullert i ungdomsskolen.

Høyere utdanning

Høyere utdanning tilbys ved tekniske fagskoler, høyskoler og University of Asmara. Lengden på høyere utdanning varierer fra ett til fire år. Et akademisk år består av 200 undervisningsdager og er delt inn i semestre. I lavlandet undervises det seks dager i uken slik at skoleåret tar slutt før den svært varme sommersesongen (juni-september).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg