I Eritrea følger utdanningen et 5-3-4-system, hvor barneskolen varer i 5 år, ungdomsskolen i 3 år og den videregående skolen i 4 år. Mens om lag 80 % av landets befolkning var analfabeter ved frigjøringskrigens slutt i 1991, kunne 69 % av befolkningen over 15 år lese og skrive i 2011.

Utdanning har fått en sentral plass i oppbyggingen av landet etter selvstendigheten i 1993. Utdanningsministeriet har som mål å kunne tilby grunnskole for alle, å øke utdanningsmulighetene på alle nivåer og å iverksette et omfattende voksenopplæringsprogram.

Barn begynner på skolen det året de fyller syv. Barneskolen og ungdomsskolen er i prinsippet gratis og obligatorisk. Likevel begynte bare 47 % av barna i barneskolen i 2011, og kun 33 % ble innrullert i ungdomsskolen.

Høyere utdanning tilbys ved tekniske fagskoler, høyskoler og University of Asmara. Lengden på høyere utdanning varierer fra ett til fire år. Et akademisk år består av 200 undervisningsdager og er delt inn i semestre. I lavlandet undervises det seks dager i uken slik at skoleåret tar slutt før den svært varme sommersesongen (juni-september).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.