Skole og utdanning i Algerie

Artikkelstart

I Algerie følger utdanningen et 5-4-3-system, hvor barneskolen varer i 5 år, ungdomsskolen i 4 år og den videregående skolen i 3 år. Ifølge UNESCO var 27 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2006.

Utdanningssystemet i landet har gjennomgått flere omfattende forandringer siden frigjøringen, men er bygd på det franske utdanningssystemet. Styrking av den arabisk-islamske kulturen og sosialismen har stått sentralt i utdanningssystemet siden frigjøringen. Skolene er tospråklige med undervisning på både arabisk og fransk.

Grunnutdanning

Den 9-årige grunnskolen er obligatorisk og gratis for alle. De første 3 årene skal gi grunnleggende ferdigheter i regning, lesing, språk, kroppsøving, religion og estetiske fag. De neste 3 årene skal det i tillegg undervises i naturfag og samfunnsfag. De siste 3 årene av grunnskolen undervises det også i teknologiske fag, miljøfag, kulturelle og økonomiske fag.

Den videregående skolen har tre studieretninger – en akademisk, en allmenn og en teknisk studieretning, og avsluttes med en baccalauréat-eksamen.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg