I Algerie følger utdanningen et 5-4-3-system, hvor barneskolen varer i 5 år, ungdomsskolen i 4 år og den videregående skolen i 3 år. Ifølge UNESCO var 27 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2006.

Utdanningssystemet i landet har gjennomgått flere omfattende forandringer siden frigjøringen, men er bygd på det franske utdanningssystemet. Styrking av den arabisk-islamske kulturen og sosialismen har stått sentralt i utdanningssystemet siden frigjøringen. Skolene er tospråklige med undervisning på både arabisk og fransk.

Den 9-årige grunnskolen er obligatorisk og gratis for alle. De første 3 årene skal gi grunnleggende ferdigheter i regning, lesing, språk, kroppsøving, religion og estetiske fag. De neste 3 årene skal det i tillegg undervises i naturfag og samfunnsfag. De siste 3 årene av grunnskolen undervises det også i teknologiske fag, miljøfag, kulturelle og økonomiske fag.

Den videregående skolen har tre studieretninger – en akademisk, en allmenn og en teknisk studieretning, og avsluttes med en baccalauréat-eksamen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.