Skogn gasskraftverk

Skogn gasskraftverk er et planlagt, men ikke bygget kraftvarmeverk i Skogn i Nord-Trøndelag, basert på naturgass fra Haltenbanken. Kraftvarmeverket var ment å bli bli et kraftverk som produserte både elektrisk energi og varme (damp). Anlegget skulle integreres med Norske Skogs papirfabrikk på Fiborgtangen. Naturgassen skulle etter planen fraktes i en gassrørledning fra Tjeldbergodden, og det var dessuten planlagt et distribusjonssystem for naturgass i landsdelen.

I 2000 fikk energiselskapet Industrikraft Midt-Norge anleggskonsesjon fra NVE og utslippstillatelse fra Statens forurensningstilsyn (SFT). Tillatelsen ble anket, men ble stadfestet i 2001. Senere ble konsesjonen forlenget i 2006 og 2010, sist til 1. januar 2016.

Grunnet manglende oppnåelse av en bærekraftig pris, vedtok styret i september 2011 å redusere aktiviteten til et minimum fram til det eventuelt blir grunnlag for å ta saken opp på nytt. I dag (2018) kan det trygt sies at gasskraftverket aldri kommer til å bli realisert. Derimot åpnes i 2018 et produksjonsanlegg for flytende biogass på den samme tomten; se Biokraft.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg