Skogn gasskraftverk, planlagt, men ikke bygget kraftvarmeverk i Skogn i Nord-Trøndelag, basert på naturgass fra Haltenbanken. Kraftvarmeverket var ment å bli bli et kraftverk som produserte både elektrisk energi og varme (damp). Anlegget skulle integreres med Norske Skogs papirfabrikk på Fiborgtangen. Naturgassen skulle etter planen fraktes i en gassrørledning fra Tjeldbergodden, og det var dessuten planlagt et distribusjonssystem for naturgass i landsdelen.

I 2000 fikk energiselskapet Industrikraft Midt-Norge anleggskonsesjon fra NVE og utslippstillatelse fra Statens Forurensningstilsyn. Tillatelsene ble anket, men ble stadfestet i 2001. Senere er konsesjonen blitt forlenget i 2006 og 2010, sist forlenget til 1. januar 2016.

Grunnet manglende oppnåelse av bærekraftig pris i gassforhandlingene, vedtok styret i september 2011 å redusere aktiviteten til et minimum fram til det synes grunnlag for å øke aktiviteten igjen. I dag kan man nok trygt si at gasskraftverket aldri kommer til å bli realisert. Derimot bygges det nå på samme tomten et produksjonsanlegg for flytende biogass; se Biokraft as

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.