Skogn gasskraftverk, planlagt, men ikke bygget kraftvarmeverk i Skogn i Nord-Trøndelag, basert på naturgass fra Haltenbanken. Kraftvarmeverket var ment å bli bli et kraftverk som produserte både elektrisk energi og varme (damp). Anlegget skulle integreres med Norske Skogs papirfabrikk på Fiborgtangen. Naturgassen skulle etter planen fraktes i en gassrørledning fra Tjeldbergodden, og det var dessuten planlagt et distribusjonssystem for naturgass i landsdelen.

I 2000 fikk energiselskapet Industrikraft Midt-Norge anleggskonsesjon fra NVE og utslippstillatelse fra Statens Forurensningstilsyn. Tillatelsene ble anket, men ble stadfestet i 2001. Senere er konsesjonen blitt forlenget i 2006 og 2010, sist forlenget til 1. januar 2016.

Grunnet manglende oppnåelse av bærekraftig pris i gassforhandlingene, vedtok styret i september 2011 å redusere aktiviteten til et minimum fram til det synes grunnlag for å øke aktiviteten igjen. I dag kan man nok trygt si at gasskraftverket aldri kommer til å bli realisert. Derimot bygges det nå på samme tomten et produksjonsanlegg for flytende biogass; se Biokraft as

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.