Skogn gasskraftverk er et planlagt, men ikke bygget kraftvarmeverk i Skogn i Nord-Trøndelag, basert på naturgass fra Haltenbanken. Kraftvarmeverket var ment å bli bli et kraftverk som produserte både elektrisk energi og varme (damp). Anlegget skulle integreres med Norske Skogs papirfabrikk på Fiborgtangen. Naturgassen skulle etter planen fraktes i en gassrørledning fra Tjeldbergodden, og det var dessuten planlagt et distribusjonssystem for naturgass i landsdelen.

I 2000 fikk energiselskapet Industrikraft Midt-Norge anleggskonsesjon fra NVE og utslippstillatelse fra Statens forurensningstilsyn (SFT). Tillatelsen ble anket, men ble stadfestet i 2001. Senere ble konsesjonen forlenget i 2006 og 2010, sist til 1. januar 2016.

Grunnet manglende oppnåelse av en bærekraftig pris, vedtok styret i september 2011 å redusere aktiviteten til et minimum fram til det eventuelt blir grunnlag for å ta saken opp på nytt. I dag (2018) kan det trygt sies at gasskraftverket aldri kommer til å bli realisert. Derimot åpnes i 2018 et produksjonsanlegg for flytende biogass på den samme tomten; se Biokraft.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.