Skeisvang videregående skole

Skeisvang videregående skole i Haugesund ble etablert i 1880 (som Haugesund kommunale middelskole). I 1914 ble den byens første gymnas, og navnet ble endret til Haugesund kommunale høiere almenskole.

I 1965 ble skolen omdøpt til Haugesund gymnas. Som et resultat av omleggingen av den videregående utdanningen på 1970-tallet fikk skolen i 1977 navnet Skeisvang videregående skole.

Skolen flyttet fra Havnaberg (nær Byparken i Haugesund) til nye lokaler ved Skeisvatnet i 1961, og den er blitt utvidet flere ganger.

Skeisvang videregående skole var en av de første i landet som opprettet musikklinje på slutten av 1970-tallet, og musikklinjefløyen, med egen musikksal og spesialrom for musikk, ble tatt i bruk i 1993.

Skolen har utdanningsprogram for studiespesialisering med et bredt tilbud av programfag innen realfag, språk og samfunnsfag, samt musikk, dans og drama.

Skolen har rundt 600 elever (2012). Lyrikeren Kolbein Falkeid var i en rekke år ansatt som lektor ved skolen og underviste i norsk, tysk og historie.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg