Faktaboks

Skövde
Etymologi

gammelsvensk Sködwe

Uttale

sj'øvde

Skövde
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Skövde er en by og kommune i Västergötland i Sverige.

Byen

Byen ligger rundt 25 kilometer øst for Skara og har 39 600 innbyggere (2020). Skövde er et industristed, men også en garnisons- og skoleby. Byen har länssykehus og flyplass.

Kommunen

Skövde
Et fruktbart sletteland strekker seg ut over den nordvestre delen av kommunen. Skövde ligger ved jernbanen mellom Stockholm og Göteborg (Västra stambanan).
Av /Bahnbilder.
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Skövde kommune tilhører Västra Götalands län, har et areal på 676 kvadratkilometer og 57 300 innbyggere (2022). Kommunen har et kupert landskap som i vest domineres av platåfjellet Billingen. Nordøst for Billingen, mot den grunne innsjøen Östen og elva Tidan, strekker landskapet seg ut i et fruktbart sletteland.

Næringslivet domineres av tilvirkningsindustri, Volvo og militære virksomheter. I senere år har IT-sektoren vokst, hovedsakelig på grunn av etableringen av Teknikparken Gothia Science Park ved Högskolan i Skövde.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg