Siri Nilsen

Faktaboks

Siri Nilsen

Siri Anne Nilsen

Siri Bye-Nilsen

Født
12. april 1985, Oslo

Artikkelstart

Siri Nilsen er en popsanger, gitarist, låtskriver, skuespiller og danser fra Oslo. Hun er datter av Lillebjørn Nilsen og slo stort gjennom i 2011.

Som barn spilte hun i filmene Over stork og stein og Maja Steinansikt. Før hun kunne leve av musikken, jobbet Siri Nilsen med ballettdans og dubbing av barnefilmer. Hun debuterte som liveartist i 2007 og vant Grappas debutantpris året etter. Debutalbumet Vi som ser i mørket (2009) har enkle, personlige, nære tekster på både norsk og engelsk.

Gjennombruddet kom i 2011 med den melankolske, hudløse oppfølgeren Alle snakker sant, som greide 7. plass og hele 21 uker på VG-lista og ble nominert til Spellemannprisen. Tittelsangen Alle snakker sant ble en Topp 3-hit. I 2012 ga hun ut det digitale albumet Live fra Rockefeller Music Hall. Hun ble tildelt Prøysenprisen for 2013. Tredjealbumet Skyggebokser kom høsten 2014. De ga henne Spellemannprisen som årets tekstforfatter, og nominasjoner i kategoriene viser og komponist.

Etter 2015 har hun jobbet som stemmeskuespiller under navnet Siri Bye-Nilsen, i likhet med sin forlovede, komikeren og skuespilleren Anders Bye-Nilsen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg